Master of Art 2018 -  Варна, Фестивал за документални филми

...
Master of Art 2018 -  Варна, Фестивал за документални филми
Коментари Харесай

За първи път във Варна Master of Art - фестивал за документални филми за изкуство

Master of Art 2018 -  Варна, Фестивал за документални филми за изкуство, ще се организира от 12 до 30 във Фестивален и конгресен център - Варна.

Официалното разкриване на фестивала ще е с кино лентата " ДА ТАНЦУВАШ БЕТОВЕН ".

Пътешествие, проследяващо подготовката и усилната работа на балетистите и музикантите за неповторим театър в Токио, който Бежар прави по Деветата симфония на Бетховен. В спектакъла вземат участие Балетът на Бежар, Токийският балет и Израелската филхармония. Прекрасна композиция от танцови придвижвания и разнообразни усеща в четирите елементи на симфонията с безспорна грациозност и мощ.

Майсторско показване на музика и танц, смайващо потапяне и неповторим взор към основаването на балет по Деветата симфония на Бетховен от " Бежар Бале Лозана “. Танците по музиката на Бетховен ни описват историята на творбата, провокациите в тази мултикултурна режисура, подготовките с методичната и упорита работа на танцьорите, многопластовата трудност и вълнението от съдействието сред Балета на Бежар, Токийския балет и Израелската филхармония с диригент Зубин Мета в устрема им да реализират възхитителния резултат на едно от най-успешните и въздействащи събития в балета през XXIв  

Между 12 и 30 април в София, Пловдив и Варна ще бъдат показани 77 заглавия от целия свят, 10 от които са български, обединени във Master of Art Film Festival, отдаден на огромните имена в международното изкуство и просвета. Фестивалът се организира за трета поредна година и е уникален в Югоизточна Европа. Създател на фестивала е журналистът, режисьор и продуцент Найо Тицин.

Всички заглавия от програмата са премиерни за страната ни.

Сред тях са филми за създатели като:
Бярке Ингелс, Кент Нагано, Василий Кандински, Марк Шагал, Антоан Дьо Сент-Екзюпери, Жан Нувел, Лев Толстой, Салвадор Дали, Мария Калас, Мстислав Ростропович, Микеланджело, Чарли Чаплин, Карлос Саура, Оскар Кокошка, Етгар Керет, Кент Нагано, Иван Андонов, Петър Попйорданов-Чочо, Рем Колхаас, Аугуст Стринберг, Начо Дуато, Роберт Ван Хюлик, Антонио Сеги и доста други.

Сред филмите във фестивала има носители на премия за най-хубав документален филм на фестивала в Кан – " Лица, места " (2017), номинираният за Оскар за Най-добър документален филм 2017 – " Животът като анимация " (2016), и други филми, селектирани по най-престижните кино фестивали като Венеция, Берлин, Сънданс, Торонто и други

Целта на фестивала е да показва най-хубавите документални филми в региона на музиката, танца и театъра, изобразителните изкуства, архитектурата, дизайна и литературата, както и рекламни арт продукции, основани по света през последните години. Така фестивалът се стреми да приобщи оптимално българската аудитория към актуалните международни трендове в тези сфери. Тазгодишното издание има още две нови категории: " Изкуство за деца " и " Кулинарно изкуство ".

За първи път фестивалът ще се организира по едно и също време в три града - София, Пловдив и Варна.

Цени на билети:
8 лева постоянен билет,
6 лева за пенсионери, учащи и хора в неравностойно състояние

MASTER PАSS - поименен билет на цени от 32 лева и 24 лева за възпитаници и пенсионери за всички прожекции във фестивалната стратегия
Местата на притежаващите MASTER PASS не са непокътнати и е належащо да се заявят най-късно 20 минути преди определената прожекция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР